Daily Updates Education General Knowledge

Quiz for Daily School Assembly, GK Questions – 22 November 2022

Quiz for Daily School Assembly, GK Questions – 22 November 2022
Written by Chetan Darji

Are you searching for –  Quiz for Daily School Assembly, General Knowledge Questions – 22 November 2022

Then you are at Right Place.

The Complete and Official Information of Quiz for Daily School Assembly, General Knowledge Questions – 22 November 2022.

Quiz for Daily School Assembly, GK Questions – 22 November 2022

Quiz for Daily School Assembly, GK Questions – 22 November 2022

1. Who was the most sought-after social reformer after the end of Sati?
Answer: Raja Ram Mohan Roy

2. What is the name of our galaxy?
Answer: Milk Mekhela also known as the Milky Way

3. What is the percentage of water on the floor of our planet?
Answer: 71 percent

4. When is Earth Day celebrated?
Answer: April 22nd of each year

5. Which is the longest and shortest river in India?
Answer: Brahmaputra and Tapi, respectively.

6. Name the metals known to the people of Indus Valley Civilisation?
Answer: Copper, bronze, silver and gold

7. Who was the first female Governor of an Indian State?
Answer: Sarojini Naidu

8. Jhum cultivation is a method of cultivation which is used to be practised in which state?
Answer: Nagaland

9.  Which planet is the coldest planet in our solar system?
Answer: Neptune

10. Who was the first Muslim lady to rule the Delhi Throne?
Answer: Razia Sultana

About the author

Chetan Darji

Hi, My name is Chetan Darji , and I am the owner and Founder of this website. I am 24 years old, Gujarat-based (India) blogger.
I started this blog on 20th January 2019.

Leave a Comment